EXCLUSIV | Cum se împart de Crăciun sarcinile în bucătăria lui Sorin Bontea? “Și nevastă-mea face mâncare destul de bună”
Sorin Bontea se bucură de o carieră de succes în gastronomie și de o familie frumoasă, fiind căsătorit de peste 3 decenii și având doi copii mari: Iulian și Miruna. În interviul exclusiv acordat pentru CIAO.RO, acesta a tras concluziile despre sezonul MasterChef încheiat recent, după revenirea la Pro TV, dar ne-a vorbit și despre democrația din propria bucătărie, unde împarte sarcinile legate de pregătirea bucatelor tradiționale de Crăciun cu partenera sa de viață.
La fel ca și colegii lui, Sorin Bontea și-a păstrat carisma cu care a trecut ecranul în urmă cu 12 ani, când a debutat în televiziune la MasterChef. Pe lângă profesionalismul de care dă dovadă în meseria lui, Sorin Bontea are și umor, care îl ajută să destindă atmosfera în orice împrejurare.
Sorin Bontea după încheierea sezonului MasterChef: “Români chiar știu să gătească și gătesc bine”
Cum a fost pentru tine experiența din acest sezon MasterChef?
Acest sezon MasterChef a început greu. A început mai greu pentru că n-am mai făcut de foarte mult timp MasterChef și pentru mine a fost puțin dificil. Încercam să-mi găsesc locul, mă uitam și cum trebuie să stau pe scaun, că nu mai știam cum trebuie să stau pe scaun.
Deci a fost destul de greu pentru mine începutul, după care încet, încet am realizat că eu am mai făcut asta. Adică nu-i nimic nou. Știi, doar trebuie să intru în ritm și zic eu că ne-am intrat în ritm destul de repede și am făcut un sezon bun MasterChef. Poate nu cel mai bun, dar cred că am făcut un sezon bun.
Eu spun că nu e cel mai bun, pentru că știu că putem mai bine de atât, dar una peste alta, cred că am făcut un sezon bun, cu concurenți foarte buni, foarte mișto, caractere multe, personaje așa, adică au avut carismă, iar cei trei finaliști foarte buni. Deci românii știu să gătească, vorbesc serios! Români chiar știu să gătească și gătesc bine.
Cum se impart de Crăciun sarcinile în bucătăria lui Sorin Bontea
Unde petreci sărbătorile și cum arată meniul?
Crăciunul îl fac acasă. Ca de fiecare dată îmi place să fac acasă cu familia. Întotdeauna cred că avem sarmale, cozonaci, piftie și salată de boeuf. Cam asta e.
Ce slăbiciuni culinare ai?
Toate slăbiciunule culinare. Știu că-l merit, știu că totdeauna l-am meritat. Da cam asta e mâncare noastră de Crăciun. Cozonacii vreau să-i fac eu, sarmalele le face nevastă-mea, salata de boeuf o face nevastă-mea, eu fac maioneza, le împărțim. Și cred că spală ea vasele. (n.r. râde).
Mă așteptam să-mi spui că preiei absolut toate sarcinile astea legate de bucătărie.
Nu, stai un pic, nu mai democrație? Adică nu mai împărțim sarcinile acum? Stai așa un pic. Cum? Păi nu așa se face într-o familie? Nu se împart sarcinile?
Sorin Bontea: “Și nevastă-mea face mâncare destul de bună. Deci las sarmalele în baza ei”
Ba da, dar având în vedere că tu ești super talentat în zona…
Și nevastă-mea face mâncare destul de bună. Deci las sarmalele în baza ei, las salata de boeuf în baza ei, o învăț să facă și maioneză. Pentru următorul Crăciun bag un an de zile așa și o învăț să facă cozonaci și eu îmi iau liber de Crăciun. (râde) Doamne ferește, nevastă! Eu fac, știi că eu fac!
Foto: Instagram